top of page

Voordelen

Kostenbesparend

Voortijdig herkennen van aandoeningen aan het gebit zorgt ervoor dat er tijdig kan worden ingegrepen om uitgebreidere en duurdere (herstel)behandelingen te voorkomen.


Behoud van eigen tanden en kiezen

Voortijdig herkennen van aandoeningen zorgt ervoor dat tanden en kiezen kunnen worden gered van extractie, zodat jij deze kan behouden. Je wil toch zo lang mogelijk kunnen genieten van je eigen gebit?


Herkenning aandoeningen

Tijdens de periodieke controle kunnen aandoeningen aan je lichaam ontdekt worden. Een droge mond kan bijvoorbeeld duiden op suikerziekte, blaasjes kunnen wijzen op bijwerkingen van geneesmiddelen.

Controle

Controle

Tijdens de periodieke controle wordt jouw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Daarnaast kan het nodig zijn dat de tandarts een röntgenfoto maakt om jouw gebit beter te kunnen beoordelen. Mocht tijdens het consult gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak laten inplannen om dit te herstellen.

Controle

Veelgestelde vragen

Kan ik ook alleen langs komen als ik klachten heb?

Zodra je klachten in je mond krijgt is het altijd verstandig zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen om de oorzaak te achterhalen en te laten behandelen. Wanneer je regelmatig op controle komt, worden problemen in de mond vaak gevonden voordat er klachten kunnen ontstaan. Hierdoor is de behandeling goedkoper en voorkom je samen met je tandarts dat er pijn ontstaat.


Je kan ervoor kiezen om alleen naar de tandarts te gaan als je klachten hebt. Echter, dit is niet aan te raden omdat tandbederf of parodontitis (zware tandvleesontsteking) langdurig klachtenvrij kan verlopen, maar wel steeds meer schade veroorzaakt.

bottom of page